dimecres, 2 de desembre del 2009

Sambassadeur - Migration



Pop perfecte i cristal·lí. Aquesta seria la introducció justa per sumergir-nos en els treballs de Sambassadeur, que després d'un fabulós debut, com ho va ser el seu homònim de 2005, seguit d'un Ep titulat Coastal Affairs, en el qual estava el tema Kate, o singles com Subtle Changes del seu últim treball Migration, van ser suficients per no olvidar-nos més d'aquest nom. Nom que està inspirat en un tema de Serge Gainsbourg anometat Les Sambassadeurs, de qui són fanàtics. De fet, els quatre components del grup van estudiar a França i entre les seues influències principals està el pop francés dels 60.

Desde el 2003, quan van començar a tocar junts, fins hui, han sabut crear cançons perfectes i desenvolupar un so realment bo. Les seues melodies poden arribar a ser algo melacòliques, però les veus produixen una sensació de calitat i confort que abraça de forma diferent cada tema. Un bon exemple és el nou single del nou disc que eixirà en febrer del pròxim any:

Days


Però voldria centrar-me en el seu segon Lp Migration, ja que és aquest el que rescata el millor del grup en matèria pop, eixe tardorenc, eixe que et fa sentir que per dins teu estan passant coses, i ademés, el títol sugerix una cosa tan important com un canvi, un enfrontament amb el destí, tal com ho fan les aus, tal com ho fem els sers humans.

La màquina creativa es fica en marxa amb The Park i el món Sambassadeur es presenta amb una melodia simple i amb una tornada ben marcada. Ací no cal tancar els ulls per somiar, n'és suficient amb tindre'ls oberts i la música s'encarrega de realitzar la resta.

Final Say


Subtle Changes, ademés de ser el primer single, és emoció en estat pur. Ací la melodia es torna més sòlida i la melancolia afecta de forma progressiva el cos. El joc de cordes i violins que s'inicien al minut 1:48 és una mostra de bellesa que es completa amb uns vents celestials al minut 3:00.
Cançò sugestiva i plena de detalls per escoltar una i altra vegada.

Subtle Changes

That Town és un altre tema trist que no sols està ben produït, sino que ben somiat també. Deixa espai a diversos arreglaments de cordes i la melodia és perfecta.

That Town



Migration és un himne a la esperança, de clars aromes dels anys 70, un tema contingut, tranquil, que fa sorgir eixos desitjos que venen del interior de viure noves experiències, un tema honest i ben realitzat que ens allunya de casa per parar-nos davant d'un món del que tenim molt que aprendre.

Migration


Tres paraules hem sobren per definir aquest Lp: nostalgia, lluminositat i amor. Ara bé, és feina de vosaltres escoltar-lo i traure les vostres pròpies conclusions. A disfrutar-lo!


Per saber més Web | MySpace



2 comentaris:

  1. sicerament no he escoltat abans cap cançò que proposes en aquesta entrada, peró m´estàs animant... iwal em decante per migration!! ànim i avore quan parles un poc de la gossa i obrint pass que ens pilla més prop!! (x lo menys a mi...!! =))
    Vanesa

    ResponElimina
  2. Jejejeje... M'alegre Vanesa!
    La Gossa i Obrint ja són coneguts de tots! Però parlarem més avant d'ells. Vam pensar de començar amb grups poc coneguts per "estimular" més a la gent...
    Queden apuntades les sugerències.
    Gràcies per seguir-nos! =)

    ResponElimina