dijous, 24 de desembre del 2009

Mum - The Szabotnik 15 Mission



Resulta realment complicat seguir a un grup extranger que compartix nom amb uns que són molt més famosos que ells. Parlem del duet vienés format per l'Stefan Jungmair i pel Paul Schneider.

Van començar anomenant-se Mum, com la famosa banda islandesa formada al 97 Múm, però sense l'accent. I estigueren un poc lents en adonar-se que la gent els confonia. Encara que també podriem pensar que es va tractar de pur marketing per donar-se a conéixer més rapidament. El cas és que actualment amb la incorporació de la vocalista Betty Semper i l'abandonament del Schneider han passat a anomenar-se Mummer, tampoc confondre amb el grup experimental-pop The Mummers.

Aclarit aquest embolic, voldria centrar-me en la primera etapa d'aquest grup, la de Jungmair i Schneider, per mostrar-vos una joia anomenada The Szabotnik 15 Mission.

Another Membrane


Boychild


La Viena del 2000 no era una ciutat ofegada pels gèneres musicals, tal volta per això els va resultar més fàcil fer les seues pròpies regles a aquest duet. The Szabotnik 15 Mission és una mescla de temes molt instrumental, que encaixa perfectament en la dicció musical característica inclassificable de molts grups estrangers de jazz, funk i grups experimentals.

Es boten la irracionalitat entre els gèneres i de ahi la complicació per definir un estil que els caracteritze. Però això és el que els motiva. I després del seu èxit amb l'àlbum homònim publicat al 2000 amb el qual debutaven, ens trobem ara amb una de les joies de la corona del segell austríac Klein.

L'energie Irradiait (Feat. Louise Vertigo)


Mr.Crump


Les revisions de sons tradicionals pareixen estar a l'ordre del dia. A l'igual que el ritme que pren la electrònica enfront al jazz i la samba, com podem apreciar al tall 5 amb L'Energie Irradiat.

També caldria destacar l'excel·lent contribució de la cantant de soul Betty Samper (la que amb els anys passaria a formar part important del grup) i de l'artista francesa Louise Vertigo.

Sugriva, Leader Of Monkey


The Hallways Of Always


Sons orgànics es fundixen perfectament amb la electrònica, el blues i el funk dels 70, desafiant la lògica de les barreres musicals, i fan de The Szabotnik 15 Mission un treball que tots els amants de la música deuriem tindre a les nostres biblioteques.


Klein Records

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada