divendres, 4 de desembre del 2009

The Raveonettes - In And Out of Control



Començaven l'any anunciant que anaven a traure el seu millor àlbum. Arribat el moment no es pot dir que anigueren desencaminats en les seues prediccions perque el quint treball dels danesos The Raveonettes té tots els ingredients per convertir-se en un super disc.

Bateries contundents i guitarres ruidoses entre melodies per ser ballades i taral·lejar fins la sacietat. Un pop que es dona la mà amb el punk d'antany acompanyat de lletres dramàtiques on es mesclen crimen, destrucció i sentiments obscurs. En definitiva, Raveonettes en estat pur en un disc aprofitable de principi a fi.

Bang!


Obrint l'àlbum trobem Bang!, que ens recorda als temps de Beach Boys o als Ramones, donant pas a una successió de grans temes, enganxosos i adictius. Amb lletres per caure´s d'esquenes com la de Boys Who Rape (Should All Be Destroyed), que parla sense tapaments de violacions i abusos sexuals  diversos i de com açò pot afectar a les víctimes, o Suicide, que tracta la repugnant vida d'una xiqueta abocada irremeiablement al suicidi. Break Up Girls! tampoc es queda arrere amb la polémica i relata maltractes i comportaments masclistes animant a les dones a que no ho consentisquen.

Boys Who Rape (Should All Be Destroyed)


Suicide


Oh, I Buried You Today, Gone Forever o D.R.U.G.S son altres drames no menys importants en forma de cançons genials que acaben per consolidar un àlbum com els d'abans, amb les seues cançons per sempre de melodies fantàstiques que ademés toquen la fibra sensible amb les seues lletres directes i comprometudes.

D.R.U.G.S


Last Dance, el primer senzill del Lp, pot en apariència ser un poc més apte per a tots els públics, però en realitat torna a tocar un tema ambigu per la forma de plantejar-lo. Sune i Sharlin parlen esta volta
de l'amor? O de les drogues? Segons desde on es miren, poden ser la mateixa cosa. L'últim ball. L´ultim viatge. If this thes last dace, then save it for me, baby...

Last Dance


Escolta'ls a Spotify o al seu MySpace.

1 comentari: