dimarts, 19 de gener del 2010

BSO de Dexter


Per a aquest inici d'any tenia pendent una cita amb un dels serial-killer forense més popular dels últims anys. Després d'una primera temporada perfecta volia vorer si la sèrie podia millorar-se, i el cas és que la segona no ha defraudat en absolut. Parle del gran Dexter.

Hui per la nit, he vist l'últim capítol de la segona temporada. I he de dir que poques voltes trobarem un guió tan original i un repart tan acertat. A mi inclús m'ha agradat més que la primera en quant al desenvolupament dels esdeveniments i l'evol·lució de Dexter. Es podria dir que la sèrie ha superat la crisi de les segones temporades de manera notable.

Però el que hem porta a escriure a 45revolucions sobre aquesta sèrie no és el guió sino la exquisita Bso. La primera sorpresa me la vaig emportar al escoltar Conocí la Paz del gran Benny Moré. I es que, què feia El Bárbaro del Ritmo en una sèrie dels EE.UU?
Pues simplement arredonir l'ambientació de Miami magistralment.

Benny Moré - Conocí la Paz


Ray Armando - Con mi Guaguanco


Durant tota la sèrie podem gaudir d'una gran presència de ritmes afrocubans. Són exemples temes com Conocí la Paz del ja citat Benny Moré, Flores Para Ti de Raw Artistic Soul col·laborant amb Rafael Cortez, Con mi Guaguanco de Ray Armando, o els Mambo All-Stars amb una versionada Perfidia del gran Alberto Domínguez.

Mambo All-Stars - Perfidia


Kinky - Uruapan Breaks


I he de dir que aquesta part és la que més m'agrada, però també trobem temes composats exclusivament per a la sèrie per part de Daniel Licht. Els quals són realment bons, i per a mostra l'inquietant Escalation.

Daniel Licht - Escalation


Kinky - Dexter Main Title


Obtenim així un còctel perfecte. Una combinació genial de cançons aterradores i tristoses amb els ritmes més caribenys. Simplement brillant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada