dijous, 28 de gener del 2010

Top 50 Àlbums de pop i rock de la Dècada: 50-41

Comencem amb la cua del top. Parlarem un poc de cada un dels àlbums i posarem una cançò representativa. Intentarem posar-les amb el reproductor flash de sempre, i les que no poguem les posarem amb un enllaç directe a Spotify. Gaudiu-los!






dimecres, 27 de gener del 2010

Top 50 Àlbums de pop i rock de la Dècada


Carlos ja va inicar la setmana passada el repàs que des de 45 revolucions donarem a la dècada que fa poc hem deixat endarrere. La meva tasca serà continuar aquest repàs fixant-nos en altres estils. En aquest cas més generals com ara el pop i el rock (sempre des del punt de vista alternatiu). La selecció ja està feta i sols queda la difícil tasca de posar ordre entre els 50 seleccionats, aviat us portaré la primera fornada d'ells. Abans de tot vull aclarir que aquest top 50 no pretén ser la Bíblia de ningú. A ell es trobaran discos que per mí han marcat una dècada, però no necessàriament els 50 millors. Es tracta simplement, una visió que fem des de 45 revolucions del que ha sigut per nosaltres, la primera dècada del segle XXI

diumenge, 24 de gener del 2010

Top 50 Àlbums d'electrònica de la Dècada: 50-41

Iniciem aquest repàs musical des del final del top.
Començant pel lloc 50 trobarem a Photek, Dominik Eulberg, Cut Copy, Rex the Dog, Rebotini, LCD Soundsystem, Animal Collective, Gui Boratto, William Orbit i Kiki.
Cada caràtula enllaça directament a Spotify pel que podreu escoltar cada treball complet i una vegada allí aprofundir sobre cada artista.

50. Photek – Solaris 200049. Dominik Eulberg – Flora & Fauna 200448. Cut Copy - Bright Like Neon Love 200447. Rex the Dog – The Rex the Dog Show (2008)46. Rebotini - Music Components45. LCD Soundsystem – LCD Soundsystem 200544. Animal Collective – Merriweather Post Pavilion 200943. Gui Boratto – Chromophobia 200742. William Orbit  My Oracle Lives Uptown 200941. Kiki - Kaiku (2009)

Top 50 àlbums d'electrònica de la dècada

Acabem de començar una nova dècada. I arriba el moment de mirar arrere, de fer un repàs de la passada, de tornar a recordar el que hem deixat. Per això en 45 revolucions hem preparat diversos tops. Començarem per un extens top 50 de música electrònica.



Ha sigut realment difícil, ja que en aquestos últims 10 anys s'han publicat tants discos que seria impossible no deixar-nos algun fora d'aquest top. Per això si penseu que ens hem deixat algun treball que mereixeria estar entre els 50 millors no dubteu en comentar-ho.
Iniciarem aquest repàs musical des del final i en futures entregues anirem postejant els restants àlbums.
Esperem que vos agrade.

dimarts, 19 de gener del 2010

BSO de Dexter


Per a aquest inici d'any tenia pendent una cita amb un dels serial-killer forense més popular dels últims anys. Després d'una primera temporada perfecta volia vorer si la sèrie podia millorar-se, i el cas és que la segona no ha defraudat en absolut. Parle del gran Dexter.

Hui per la nit, he vist l'últim capítol de la segona temporada. I he de dir que poques voltes trobarem un guió tan original i un repart tan acertat. A mi inclús m'ha agradat més que la primera en quant al desenvolupament dels esdeveniments i l'evol·lució de Dexter. Es podria dir que la sèrie ha superat la crisi de les segones temporades de manera notable.

Però el que hem porta a escriure a 45revolucions sobre aquesta sèrie no és el guió sino la exquisita Bso. La primera sorpresa me la vaig emportar al escoltar Conocí la Paz del gran Benny Moré. I es que, què feia El Bárbaro del Ritmo en una sèrie dels EE.UU?
Pues simplement arredonir l'ambientació de Miami magistralment.

Benny Moré - Conocí la Paz


Ray Armando - Con mi Guaguanco

dissabte, 16 de gener del 2010

Delorean - Ayrton Senna EP

I després de viatjar pel món, tornem al panorama alternatiu nacional per parlar d'un grup que està en plena crescuda. Parlem de Delorean, un grup format per bascs però afincat a la ciutat alternativa per exel·lència del país, Barcelona. Després d'haver donat un pas de gegant passant-se un any sencer fent ballar i saltar al públic assistent a la sala Razzmatazz de la ciutat comtal amb aquell meravellós As time breaks off, fet que els va fer mereixedors de formar part del CD recopilatori de la discoteca a l'any 2006, el grup continua la seva carrera amb un nou pas per l'estudi, per gravar un EP amb el nom d'Ayrton Senna


Homenatjant d'aquesta manera al que és considerat com un dels millors pilots de la història de la Fórmula 1, que morí al 1994 a un accident al circuit d'Imola (San Marino), Ayrton Senna EP pot semblar un EP més, un disc ràpid i curt de tan sols 4 talls. Això sí, quins 4 talls... Seguint la seva línia de l'electrònica mesclada amb elements acústics com guitarres, Delorean aconsegueix que en el quart d'hora que dura aquest EP, ens donen ganes de tornar a polsar el play del reproductor per iniciar aquest viatge per la seva música. D'aquestos 4 temes, dos d'ells destaquen: Deli i Moonson

Podríem parar-nos a analitzar minuiciosament els dos talls i buscar quines són les raons que fan que siguin tan pegadisos. Però el més senzill seria concluir ràpidament dient que ambdós son temes animats, amb ritmes molt ballables, fluids i amb petits detalls que ajuden a no fer-los pesats i repetitius.

Moonson



Deli



Per als molts que esteu escoltant per primer cop Delorean quan us passeu per aquí, deixo el seu tema més famós, tal i com es punxava a la Sala Razzmatazz. I si us heu quedat amb ganes de més, el proper divendres 22 de gener, tocaran a la sala La3 de València, un concert que des de 45 revolucions recomanem molt, de fet nosaltres mateixos estarem allà

As time breaks off


Per saber més: Myspace

dijous, 14 de gener del 2010

Slow Club


Anit mentre sopava hem vaig ficar a vore l'últim capítol de la segona temporada de Chuck. Estava al saló relaxat, quan derrepent en una de les últimes escenes va començar a sonar una guitarra i dos dolces veus d'acompanyament. La escena de per si ja era emotiva, però la cançò va anar aumentant de ritme i amb la pujada final el calfred per tot el cos va ser inevitable.

Ràpidament hem vaig sentar davant del pc a buscar aquella meravellosa cançò i hem va impressionar el rebombori que havia causat en la red. Pàgines i foros amb centenars de comentaris que com jo es preguntaven pels autors de la mateixa. Finalment vaig donar amb ells i obviament vaig sentir una necessitat imperant de compartir-ho amb tots vosaltres. Vos parle de Slow Club.



Rebecca Taylor i Charles Watson són els components d'aquest grup. Residents a Sheffield (Uk) aquest duet és el resultat de la separació al 2006 de la banda The Lonely Hearts. Des d'aleshores han publicat un EP, Let’s Fall Back In Love, uns quants singles entre ells Christmas Tv (el tema que apareix en el capítol de Chuck) i un Lp amb el nom de Yeah, So?.

Música per la pau




El pròxim dissabte 30 de gener coincidint amb el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, el magazin Phlow.es, especialitzat en música lliure (produïda amb llicències de Creative Commons) publicarà un recopilatori de 25 temes que interpreten 25 arguments incluits en el document Cap a una cultura de pau, redactat per l'ONG catalana Fundació Per La Pau. Les cançons resultants, de diversos estils, alguns poc habituals, fomenten el missatge de reflexió, respecte tolerància i decisió davant la necessitat de fomentar la pau. Pots conéixer la llista de temes completa en un espectacular pdf que et pots decarregar ací. I com a petit anticip al llançament s'ha ficat a disposició de tot el món un dels temes incluits en el recopilatori a càrrec del barceloní bRUNA i que porta per títol Ya hay modelos alternativos de resolución de conflictos (descarregal ací o escoltal ací baix).

bRUNA - Ya hay modelos alternativos de resolución de conflictos


Fundació Per La Pau
Phlow.es

dijous, 7 de gener del 2010

V.A - North/South/East/West



Voldria presentar-vos la meua primera proposta d'electrònica pura a 45revolucions. I es que ix al mercat North/South/East/West. Un recopilatori que té la intenció de presentar música que viatja entre el Nord i el Sud de Gran Bretanya i l'oest i l'est dels Estats Units.

El projecte, ademés de música, també conté un disseny especial fet per Stuart Hammersley i una sèrie de fotografies realitzades per Shaun Bloodworth. Sense oblidar la col·laboració de Bleep.com

Entre els artistes que formen el recopilatori, trobem a Flying Lotus, Hudson Mohawke, Geeneus, FaltyDL, Daedelus, Headhunter, Rustie o Skream.

Un golós article d'edició limitada a 600 còpies que es pot adquirir a través de Bleep.com. Un autèntic fetitxe de col·lecció.